Komælk
Med tæmningen af koen har mennesket adgang til en stor mængde mælk.
Komælk samles i flasker eller kartoner til konsum.
Salget af flaskemælk ophørte i 1971 i København.
Megen komælk bliver anvendt i produktionen af produkterne skummetmælk, minimælk, letmælk, sødmælk, kaffefløde, fløde 13, piskefløde, kærnemælk, koldskål/citrona, kakaomælk, ymer, A-38, yoghurt, drikkeyoghurt og ost.
Se også
- osteløbe
- pasteurisering
- uht (ultrahøjtryk)
Eksterne henvisninger
- 7 January, 2005, BBC News: Organic milk 'higher in vitamins' Citat: "...It showed organic milk has higher levels of vitamin E, omega 3 essential fatty acids and antioxidants, which help beat infections...But nutritionists said people who drank non-organic milk would be getting these nutrients from other sources...The research was carried out by a team from the Danish Institute of Agricultural Research, which is part of the University of Newcastle's Quality Low Input Food (QLIF) Congress..."