Netleksikon - Et online leksikon | Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle. |
Forside | Om Netleksikon |
JordskokTilbage til: organisme, grønne planter, landplante, frøplante, dækfrøede, tokimbladet, kurvblomst-familien.Jordskok (Helianthus tuberosus) er i familie med solsikken, og stammer som den fra Nordamerika. Det var en fransk opdagelsesrejsende, der i det 17. århundrede bragte jordskokken til Europa, men den nåede ikke for alvor til Danmark før i 1980'erne. Rodknoldene er knudrede, og smagen er meget speciel. Som rå smager den nærmest nøddeagtig, og som tilberedt er smagen sødlig og lidt bitter. Jordskokken har et højt indhold af C-vitamin og K-vitamin samt sukkerstoffet inulin. Jordskokken kan spises revet rå i salat, eller kogt som alternativ til kartofler i kartofler og gratiner. Næringsværdien minder meget om kartofler. Tip: Ved kogning kan tilføjes en smule citronsaft, hvorved misfarvning undgås.
|
![]()
|
Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket. |