Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Victor Lustig

Victor Lustig (født 1890 i Tjekkoslovakiet, død 9. marts 1947 i San Francisco, USA) ernærede sig hele sit liv som spiller, bondefanger og falskmønter. I løbet af sin kriminelle løbebane skiftede han navn over tyve gange.

Lustig er mest kendt for sine flere forsøg på at sælge Eiffeltårnet i Paris. Da Lustig var i Paris i 1925 læste han i avisen, at Eiffeltårnet trængte til en dyr reparation. Så dyr at nogle politikere syntes, det var bedre at rive tårnet ned. Dette gav Lustig ideen til at sælge Eiffeltårnet. Han sendte et flot telegram med indbydelse til direktørerne for de fem største firmaer, der handlede med gammelt jern. Direktørerne troppede op, og her bildte Lustig dem ind, at han kom fra et ministerium som i al hemmelighed havde besluttet at rive Eiffeltårnet ned. Han bad dem give et tilbud på de 7.000 tons stål som tårnet består af. Direktørerne havde ingen mistanke og Lustig valgte det ene tilbud. Hvor mange penge han fik, er der ingen, der ved, med det var en formue. Lustig rejste til Wien og levede et liv i luksus.

I lang tid købte Lustig franske aviser for at se, om de skrev om det falske salg af Eiffeltårnet. Det gjorde de ikke. "Køberen" var åbenbart så flov over at være snydt, at han ikke turde gå til politiet. Det gav Lustig mod til at prøve igen - så knap to år senere gentog han hele nummeret. Det lykkedes igen Lustig at sælge Eiffeltårnet. Den nye køber gik dog til politiet, men da var Lustig over alle bjerge. Først i 1935 blev Lustig anholdt i forbindelse med falskmøntneri i USA, han tilstod nu alle sine svindelnumre, deriblandt salget af Eiffeltårnet. Han blev idømt 20 års fængsel, men døde 11 år efter i en alder af 57 år, 9. marts 1947 på Alcatraz, fængselsøen udfor San Francisco.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: