Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Versailles-freden

Versailles-freden blev underskrevet den 28. juni 1919 af Frankrig, Storbritannien, Belgien og deres allierede på den ene side, Tyskland på den anden side som afslutning på 1. Verdenskrig. USA ratificerede dog aldrig Versailles-traktaten, fordi man syntes at betingelserne var for hårde og forhandlede istedet frem en egen aftale med Tyskland (Berlin-traktaten af 1921).

Fredsaftalen forpligtede Tyskland til at afskaffe almindelig værnepligt og ikke have en hær over 100.000 mand eller krigsskibe over en vis størrelse, ligesom Tyskland skulle yde en meget stor krigsskadeserstatning.

Sideløbende med denne afsluttedes også Trianonfreden med Østrig-Ungarn og Luxembourgfreden med det Osmanniske Rige. Alle tre traktater er opkaldt efter slotte i Paris og omegn.

Traktaten indeholdt 440 punkter. Udover ovennævnte måtte Tyskland blandt andet afgive Alsace-Lorraine (Elsass-Lothringen), Sudeterland, dele af Østpreussen, afholde folkeafstemning i Slesvig (Sønderjylland), oprette Danzig-korridoren og afmilitarisere den vestlige Rhinbred. Tyskland måtte afgive 13,5% af sit territorium (1914) og omkring 7 millioner indbyggere. Versailles-traktaten spillede en vigtig rolle for det tidlige naziparti (Deustsche Arbeiterpartei) og anses for at være en af de vigtigste årsager til udbruddet af anden verdenskrig.

Den togvogn hvori den tyske overkommando måtte signere våbenhvilen i 1918, blev brugt igen da Frankrig overgav sig i 1940.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: