Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Vandbænkebider

Tilbage til: Biota, dyr, leddyr, krebsdyr.

Vandbænkebideren (Asellus aquaticus) bliver op til 18-25 millimeter. Den er smal og ret flad; den ligner på nogle punkter et krebsdyr men har intet skjold, så alle dens led er synlige. Den er almindelig i Danmark, den lever mest i mindre søerer og større åerer. Hannen er den største og bærer hunnen på maven. Den foretrækker tætbevoksede steder med planter og nedfaldne blade. Den lever af rådne planter. Dens naturlige fjender er blandt andet skorpionstæge og skøjteløber. Den bevæger sig ved at kravle på bunden, hvor den også spiser. Den sorterer maden med kindbakkerne. Den ånder med gæller.

Kilder/HenvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: