Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

U2

U2 er en irsk rockgruppe dannet 1976, dog først med navnet U2 fra 1978. Den består af Bono (Paul David Hewson) som forsanger og nogle gange guitar, The Edge (David Howell Evans) på guitar og nogle gange klaver, sang og bas, Adam Clayton på bas og nogle gange guitar, samt Larry Mullen, Jr på trommer.

Gruppen er politisk aktiv i forbindelse med menneskerettighedsemner.

Table of contents
1 Diskografi
2 Koncerter i Danmark
3 Kampagnearbejde
4 Eksterne henvisninger

Diskografi

  • Boy, 1980
  • October, 1981
  • War, 1983
  • Under a Blood Red Sky, 1983, live
  • The Unforgetable Fire, 1984
  • Wide Awake in America, 1985, live
  • The Joshua Tree, 1987 - produceret af Daniel Lanois og Brian Eno
  • Rattle and Hum, 1988
  • Achtung Baby, 1991 - produceret af Daniel Lanois, Brian Eno og Flood
  • Zooropa, 1993 - produceret af Brian Eno, The Edge og Flood
  • Pop, 1997 - produceret af Flood, Steve Osborne og Howie B
  • The Best of 1980-1990, 1998
  • Million Dollar Hotel, 2000, soundtrack til Wim Wenders' film efter en idé af Bono
  • All That You Can't Leave Behind, 2000
  • The Best of 1990-2000, 2002
  • How to Dismantle an Atomic Bomb, 2004

Koncerter i Danmark

Kampagnearbejde

Nogle
menneskerettighedssager som U2 støtter:

Eksterne henvisninger

Se galleriet
»« i .



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: