Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Klaver

Klaver betegnelsen for et musikinstrument - sammen med flyglet kaldes klaveret på dansk også for et piano. Et klaver betår af et klaviatur der får filtbedækkede hamre til at anslå en række forud stemte strenge. Der er på et moderne klavers klaviatur, 88 tangenter.

Klaveret er trods sin store størrelse et af de populæreste instrumenter og mestringen af det regnes for grundlæggende i den meste musikundervisning.

Klaveret nedstammer fra Cembaloet hvor strengene knipses. Af samme grund kan tonen på et cembalo ikke intoneres. Man mener at det var den florentinske instrumentmager Bartolomeo Cristofori der med udgangspunkt i cembaloet opfandt et instrument hvor strengene blev anslået af en hammer. Han kaldte det umiddelbart arcicembal che fa il piano e il forte (Cembalo der kan spille både stille og kraftigt).

Skønt man ved offentlige musikfremførelser bruger et flygel, taler man på dansk altid om klaverkoncert, klaverkvintet, osv. (ikke: flygelkoncert ...).

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: