Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Tunnel

En tunnel er en underjordisk passage gennem et bjerg eller under vand, vej eller jernbane.

En tunnel kan være lavet til fodgængere og/eller cyklister, normal gadetrafik, kun motorkøretøjer, jernbanetrafik eller bådfart. Nogle tunneller er lavet kun med henblik på at indeholde vand (f.eks. til vandrør, hydroelektriske formål eller kloakker). Andre er lavet til at indeholde f.eks. kabler til telekommunikation.

Der findes også tunneller, som kombinerer ovenstående.

Den centrale del af et metrosystem, såsom Københavns Metro, føres ofte igennem tunneller. For at gøre krydsninger mulige, placeres sporene ofte i forskellige højder. På metrostationer er der typisk gangtunneller, så man kan gå fra en perron til en anden.

På togstationer over jorden er der ofte gangtunneller under sporene, sådan at man kan komme frem til perronnerne.

I Storbritannien betyder en "subway" en gangtunnel under en vej.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: