Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Terpentin

Terpentin er en væske, der enten kan fremstilles af træ eller stenkul.

Terpentin fremstillet af træ hedder vegetabilsk terpentin og terpentin fremstillet af stenkul hedder mineralsk terpentin.

Til fremstilling af vegetabilsk terpentin bruges normalt fyrretræ eftersom det indeholder meget harpiks. Samtidigt fremstiller man trækul eller trætjære.

Terpentinen udvindes ved at træ koges over selvantændelsestemperaturen.

For at indfange dampen skal man bruge et destillationsapparat. Når terpentinen er ren, er den en farveløs, gennemsigtig, tyndt flydende væske med en meget stærk lugt. Terpentin er meget brandfarlig.

Terpentin må ikke bruges til at fortynde maling der skal males på træ, eftersom den opløser cellulosen i træet.

Terpentin bliver benyttet som et opløsningsmiddel for oliemaling og lak, og som råmateriale i kemisk industri. Stoffet er også opløsningsmiddel for voks i polisher, vandfast cement, rengøringsmiddel, desinfeksionsmiddel, gummi, tekstiler og m.m.

Terpentin fordamper hurtigt og er derfor meget brugt som malings- og lakeringsfortynder. I løbet af en tre timer er 80–90% af terpentinen fordampet. Den benyttes også til at fortynde andre produkter til at få den rette viskositet og til at rengøre malingsudstyr.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: