Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Synthesizer

Dette er et stoppested for Minibussens destination Lys og lyd.
Næste stop er Minibussernes holdeplads.
Forrige stop var {}.

En synthesizer er et elektronisk musikinstrument, der kan bruges til at fremstille lyde, der ikke kan fremstilles på anden vis. Den kan også bruges til at fremstille lyde, der i forvejen er kendt. Man kan i dag købe synthesizere, der kan erstatte stort set alle kendte instrumenter (også kaldet arrangørkeyboards eller workstations) og dermed kan man styre et helt orkester ene mand. Lyden kan dog på billigere synthesizere (læs: Roland EM-15 mv.) virke tom, eller hul.

Mange synthesizere kan programmeres meget enkelt og har et register af kurveformer (waveforms), som man kan danne lydene ud fra, sammen med filtre, forstærkere og effekter. De er som regel opbygget som et klaver med tangenter.

Bruges meget inden for blandt andet techno-genren og elektronisk musik.

En speciel form for synthesizer er den såkaldte sampler, hvor man kan optage lyd, redigere, filtrere og lægge den ud, så man kan spille lyden eller lydene på tangenterne.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: