Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Statsoverhoved

Et statsoverhoved er en betegnelse for den øverste, formelle leder af en nation. Et statsoverhoved kan have mange forskellige funktioner og være forskelligt betitlet afhængig af styreformen i det pågældende land. I en republik (f.eks. Frankrig eller USA) vil statsoverhovedet ofte være en præsident, der er folkevalgt for en given embedsperiode.

En anden form for statsoverhoved er en monark, der enten kan være valgt eller have arvet sin position. I Danmark, der har arveligt, konstitutionelt monarki som styreform, er Dronning Margrethe statsoverhoved.

Et statsoverhoved besidder ikke nødvendigvis formelle magtbeføjelser men kan have en mere eller mindre udpræget ceremoniel eller kulturelt betinget funktion. Således er statsoverhovedet ikke nødvendigvis regeringsleder eller udstyret med andre politiske opgaver.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: