Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Skorpionen (stjernetegn)

Skorpionen (Scorpio) er det ottende stjernetegn i dyrekredsen. Tegnet ligger mellem Vægten og Skytten. Solen bevæger sig siderisk igennem Skorpionen ganske kort i slutningen af november.

Table of contents
1 Astronomisk
2 Mytologisk
3 Astrologisk
4 Eksterne henvisninger

Astronomisk

Tegnet er fuldt synligt fra 44°N til 90°S. Skorpionen ligger i et stjernerigt område, ganske tæt på mælkevejens centrum. Her kan man se bl.a. Antares, en rød superkæmpe også kaldet Skorpionens hjerte og stjernehobene M4, M6, M7 og NGC 6231.

Mytologisk

  • Græsk: Orion blev stukket af skorpionen, på vegne af Artemis, og døde af det. Der blev sørget for at Orion gik ned når skorpionen stod op, så de to ikke kunne mødes igen på himlen.
  • Egyptisk: Osiris død fandt sted når solen stod i skorpionens tegn.

Astrologisk

Astrologien tillægger solens placering i fødselshoroskopet en række betydninger. Men da solen kun er en ud af mange faktorer i et horoskop er følgende beskrivelse ikke dækkende for alle mennesker med solen i dette tegn:

Mennesker født med solen i skorpionens tegn siges at være “det dybe vand, den stille grund”. Man ved aldrig helt hvad der rør sig på bunden af en skorpion. De er dramatiske i deres lidenskabelighed, og ligeså hede de kan være, ligeså kolde som is kan de blive hvis de føler sig sårede. De føler sig hjemme i dramatiske konflikter. De har ofte evner og interesse for det spirituelle og okkulte.

Kendte danskere født i skorpionens tegn: Bille August, Ulf Pilgaard, Uffe Ellemann-Jensen, Tordenskjold, Chili Turèll, Mimi Jacobsen, Ole Stephensen

Eksterne henvisninger

SkorpionenDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: