Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Skibsteknik

Skibsteknik omfatter alle konstruktionsmæssige parametre omkring bygningen af et skib. Dette arbejde, som omfatter disse forhold, udføres af ingeniører uddannet til formålet, skibsingeniører, maskiningeniører, elektroingeniører og andre.

Faget Skibsteknik hører med til pensum på navigationsskolerne og maskinmesterskolerne.

I kontraheringsfasen udarbejdes en specifikation, i samråd med kontrahenten, som i detaljer beskriver fartøjet, d.v.s. skibstype, hoveddimmensioner, lasteevne, fart, passagerantal, navigationsudstyr, aptering, udrustning, maskineri, elektriske systemer etc. Samtidig fastlægges i hvilket klassifikationsselskab skibet skal registreres.

På grundlag af specifikationen udarbejdes alle relevante beregninger og opstillinger i forbindelse med stabilitet, lækberegninger, opdrift, laste/ losse manualer, nødvendig fremdrivningskapacitet kW/ hk med tilhørende linjetegning, malesystemer, materialespecifikationer o.s.v. Vigtig i denne fase er fastlæggelse af general- og maskinrumsarrangement, middelspant samt linjetegning.

Med linjetegningen, som basis, fremstilles der en skibsmodel af træ, som bliver udsat for forskellige afprøvninger og slæbeforsøg i en prøvetank.

Til brug for værkstederne, på bygningsstedet, her værft, fremstilles relevante arbejdstegninger med tilhørende dokumentation til kommende ejere.

I den afsluttende fase foretager ingeniørerne krængnings- og stablitetsprøver samt prøvesejlads, med det færdige produkt, under kontrol af offentlig myndighed, i Danmark Skibstilsynet (Direktoratet for statens skibstilsyn) og klassifikationsselskabet.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: