Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Opdrift

Opdrift

opdrift: statisk opdrift er en opadrettet kraft, der påvirker et legeme i en væske eller luftart; et legemes tilsyneladende vægt mindskes med vægten af den fortrængte væske eller luftart p.gr. af trykpåvirkningen fra det omgivende medium. Det skyldes den hydrostatiske opdrift, at skibe, pontoner, flåder o.lign. kan flyde i overfladen, og den aerostatiske opdrift, at balloner og luftskibe (aerostater) kan stige eller holde sig svævende. Dynamisk opdrift opstår ved, at en skråtstillet flade bevæges i vandet eller luften med en passende skråstilling (indfaldsvinkel) og med en vis minimal hastighed. P.gr. af den hydrodynamiske opdrift kan man bevæge sig på vandet med vandski, og pontonfly, hydrofoilbåde o.lign. ved at løfte sig i vandet og opnå forøget hastighed. Aerodynamisk opdrift muliggør flyvning efter princippet "tungere-end-luften" med aerodyner som fly, svævefly, helikoptere og fugle, sommerfugle, insekter m.fl.

Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: