Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Pukkelhval

Dette er et stoppested for Minibussens destination Havpattedyr.
Næste stop er {}.
Forrige stop var {}.

Tilbage til: Biota, dyr, rygstrengsdyr, hvirveldyr, tetrapoder, pattedyrlignende krybdyr, pattedyr, placentale pattedyr, hovdyr, hval, bardehval.


Pukkelhval

Kilde: Den engelske Wikipedia
Klassifikation:
Art:
Megaptera novaeangliae

Pukkelhvalen tilhører bardehvalerne. Det er en temmelig stor hval, der bliver omkring 15 meter lang og vejer omkring 30 tons. Blåsten fra pukkelhvalen bliver omkring 3 meter høj. Pukkelhvalen findes over det meste af verden, også af og til i Danmark. Idag findes omkring 20.000 pukkelhvaler i hele verden.

Pukkelhvalen æder krill, som den sier ud af vandet ved hjælp af barderne, men den kan også aktivt jage fisk, som den kan lamme ved at slå de lange finner eller halen ned i vandoverfladen med et brag. Flere hvaler kan også finde på at slå sig sammen om jagten. De bygger et fiskenet, ved at puste bobler i en ring. Fiskene svømmer ikke igennem boblerne og bliver derfor på et afgrænset område. Hvalerne skiftes til at svømme op gennem bobbeltragten og æde af den indfangne fiskestime.

Pukkelhvalen er meget nem at identificere. Den har et meget karakteristisk hoved og den skrop er oversået med mange pukler og buler, der har givet den navn. Hvalens finner er meget lange i forhold til alle andre hvalarter.

Pukkelhvalers hale er som menneskers fingeraftryk. Ved hjælp af halefotos kan forskere kende de enkelte individer fra hinanden. Pukkelhvalen har et stort register af lyde, og derfor er dens hvalsang berømt over hele verden.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: