Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Persisk

Persisk (فارسی) er det officielle sprog i Iran hvor det tales af omkring halvdelen af befolkningen. Foruden i Iran tales det også af befolkningsgrupper i Afghanistan, Tadsjikistan, Usbekistan og Qatar. Det har officiel status i Afghanistan og Tadsjikistan. Persisk tales af over 75 millioner mennesker.

Sproget er et indoeuropæisk sprog som tilhører gruppen af iranske sprog i de indoiranske sprog. Persisk skrives i Iran og Afghanistan med en særlig variant af det arabiske alfabet.

Persisk kaldes også farsi og iransk. Den dialekt som tales i Afghanistan, kaldes dari. Dialekten i Tadsjikistan hedder tadsjikisk. Tadsjikisk bliver også ofte regnet for selvstændigt sprog. Tadsjikisk skrives med det kyrilliske alfabet.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: