Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ole Worm

Ole Worm (13. maj 1588 - 31. august 1654) var en dansk læge og oldtidsforsker.

Han var født i Århus, studerede medicin ved flere europæiske universiteter, og praktiserede en periode som læge i England.

I 1613 blev han udnævnt til professor ved Københavns Universitet, først som pædagogicus der var den laveste rang, men efterhånden avancerede han til han i 1624 blev professor i medicin, hvilket han forblev til sin død. Han var i flere perioder også universitetets rektor.

Ole Worm var også en engageret oldtidsforsker, og udgav i 1643 Monumenta danica, en samling billeder af runesten og runeindskrifter. Han opbyggede et stort museum, Museum Wormianum. Hovedparten af samlingen var fra mineral-, plante- og dyreriget, men der var også antikviteter, kunstgenstande og etnografika. Efter hans død indgik samlingen i Kongens Kunstkammer. Se også Guldhornene.

Han virkede gennem alle årene som læge i København - for alle , fra kongehus til de fattigste, og under flere pestepidemier blev han i byen for at pleje sine patienter.

Kilder/eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: