Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Odense Boldklub

Odense Boldklub (OB) blev stiftet den 12. juli 1887 som Odense Cricketklub. Allerede i 1889 kom fodbold og tennis på programmet, og klubben skiftede navn til det nuværende.

OBs officielle fanklub, Tigers, blev stiftet i 1995 som De Stribede, hvilket også er klubbens kælenavn.

OBs klubhus ligger i ådalen til Odense Å, hvor det har ligget siden 1968.

Resultater i herrefodbold

Danmarksmester

1977, 1982 og 1989.

Pokalvinder

1983, 1991, 1993 og 2002.

Bedste europæiske resultat

1994-1995: I første runde vandt OB to gange over estiske Flora Tallinn med 3-0. Anden runde spillede de 1-1 ude mod nordirske Linfield og vandt hjemme 5-0 på bl.a. to langskudsmål af Steen Nedergaard.

I tredje runde var modstanderen tyske 1. FC Kaiserslautern, hvor det blev 0-0 hjemme, og 1-1 i Tyskland.

I fjerde runde var modstanderen spanske Real Madrid, som på det tidspunkt havde Michael Laudrup på holdet. Første kamp blev spillet på et tætpakket Odense Stadion, og OB bragte sig overraskende på 1-0 i første halvleg efter et hjørnespark. I anden halvleg bragte Real Madrid sig hurtigt på 1-2, men håbet blev tændt igen da det lykkedes OB at udligne til 2-2. Kort før tid bragte Real Madrid sig på 2-3 - kampens resultat.

OB var tvunget til at vinde med mindst 2-0 i Madrid, og med godt målmandsspil af Lars Høgh forhindrede OB spanierne i at score, og med et mål kort før tid til 2-0, sikrede OB sig adgang til kvartfinalen. OB's sejr vakte opsigt i store dele af Europa og i Danmark kom denne begivenhed til at hedde Miraktlet i Madrid. Der blev lavet et telekort med OBs hold for at fejre den store succes.

I kvartfinalen mødte OB italienske Parma. OB og Lars Høgh forhindrede italienerne i at score, men Steen Nedergaard begik straffespark, som Parma udnyttede og dermed alligevel vandt 1-0 hjemme, og returkampen i Odense endte 0-0, dermed var et europæsik eventyr slut.

Se også

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: