Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Nedbrydersamfund

Tilbage til økologi
Nedbrydersamfund er samliv mellem populationer af mange arter af nedbrydere. Samfundet er fuldt ud lige så kompliceret som f.eks. et plantesamfund eller et dyresamfund, og det har sin styrke i de talrige nicher der opstår ud fra sammensætningen af førnen, plante- og dyresamfundene over jorden, jordbundstypen, dyrkningsforhold, hyppigheden af forstyrrelser, giftpåvirkninger osv.

Det er påvist igen og igen, at nedbrydernes virksomhed er afgørende for planternes trivsel. Det er også vist, at et rigt og uforstyrret nedbrydersamfund giver de bedste og mest givtige dyrkningsforhold. Hvis man ser humusopbygningen i en jord som et udtryk for nedbrydersamfundets trivsel, er det tankevækkende, at humusprocenten i dansk dyrkningsjord er halveret på ca. hundrede år.

Se også

Litteratur

  • Heinrich & Hergt: Munksgaards Økologiatlas ISBN 87-16-107756
  • Gisi: Bodenökologie ISBN 3-13-747201-6Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: