Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Nagada-kulturen

Nagada-kulturen var en egyptisk kultur omkring det 4. årtusinde f.Kr Nagada-kulturen opstod syd for Badari-kulturen, som den først levede parallelt med, men siden erstattede. Den kongemagt, som senere skulle udvikle sig til faraoernes herske over de to egyptiske kongedømmer, grundlagdes sandsynligvis i Nagada-kulturens eliter.

Nagada-kulturen bød på mange måder på nye teknologiske fremskridt, særligt indenfor keramikken. I Nagada-perioden begyndte man i Egypten at producere krukker af mergeller, der teknisk er svært at bearbejde, men til gengæld giver en hård, kompakt højkvalitetskeramik. Lertøjet blev derfor også eksporteret - i den samtidige nubiske kultur har man fundet mange af disse egyptiske varer, særligt krukker.

Egentlige byområder opstod også i denne tid, hvilket gav plads til sociale eliter, der igen medførte udvikling i den egyptiske dødekult. I et enkelt tilfælde fra Hierakonpolis har man fundet en grav med et fem meter langt vægmaleri, ligesom gravgaver var hyppigt, og der i flere tilfælde blev bygget tilstødende kamre til gravene til gravgodset.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: