Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Moral

Moral er indbegrebet af, hvad en person eller en gruppe af personer anser for sømmeligt og rigtigt vedrørende menneskelige handlemåder og tænkemåder.

Forskellen til etik er der uenighed om. Et synspunkt er at moral er konkrete leveregler, mens etik de fornuftens regler, der ligger bag moralen selv. Moral er altså anvendt etik. Et andet populært skel er, at moral er noget gammeldags, nærmest religiøst, og f.eks. handler om seksualmoral, mens etik er en mere oplyst og moderne diskussion, om f.eks. bioetik.

En historie kan have en morale - en pointe, som illustrerer konsekvenserne af at følge (eller ikke at følge) den vedtagne moral.

Modsætningerne

Amoralsk er man, hvis man ikke er i besiddelse af moral (og grundet denne mangel må regnes uden for samfundet), mens den umoralske person bevidst bryder det vedtagne moralkodeks.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: