Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mont Blanc

Mont Blanc (på dansk Det hvide Bjerg) er med 4.808 meter det højeste bjerg i Alperne. Hvis der ses bort fra bjergene i Kaukasus, så er det også det højeste i Europa (Elbrus ligger efter nogle definitioner af grænsen mellem Europa og Asien i Europa, og er efter disse definitioner Europas højeste bjerg).

Det blev besteget for første gang 8. august 1786 af Jaques Balmat og Dr. Paccard.

Mont Blancs højde

Toppen af Mont Blanc er dækket af sne og is hvorfor højden af bjerget afhænger af hvordan vejret har været. Traditionelt har bjergets højde været sat til 4.807 meter, men dette resultat er blevet justeret flere gange i de seneste år. GPS-målinger i september 2001 fandt at bjerget var 3 meter højere (4.810,40 meter), mens målinger i september 2003 fandt at bjerget igen var skrumpet med næsten 2 meter (4.808,45 meter). Faldet i højde fra 2001 til 2003 er blevet tilskrevet usædvanligt varmt vejr.

Se også

  • Højeste bjergeDenne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: