Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Metallica

Metallica er et amerikansk band som spiller heavy metal-musik. Metallica blev dannet i 1981, og består i dag af:

I starten var guitaristen Dave Mustaine (som nu er med i Megadeth) også med i Metallica. Men grundet alkoholisme og andre problemer, var det ikke muligt for ham, at blive i bandet. Historien fortæller, at de andre bandmedlemmer en morgen vækkede ham og fortalte, at han var fyrret.

Table of contents
1 Dannelsen af Metallica
2 Metallica vs. Napster
3 Some Kind of Monster
4 Diskografi

Dannelsen af Metallica

Metallica blev dannet i Los Angeles i 1981 af James Hetfield og dansk-amerikaneren Lars Ulrich. Senere kom Ron McGovney med som bassist. I starten søgte bandet desperat efter en fast guitarist og brugte indtil Dave Mustaine kom med en længere række af stand-ins. Cliff Burton blev også bandets nye bassist.

Navnet "Metallica"

Navnet "Metallica" stammer egentlig fra Ron Quintana. Lars skulle hjælp ham med at finde et navn til et helt andet projekt, men Lars foreslog ham et andet navn og "stjal" "Metallica".

Farvel til Mustaine

Grundet Dave Mustaines alkoholmisbrug blev bandet nødt til at fyre ham. Efter signede blev han vækket en morgen af de andre, hvor de fortalte ham at det var slut. Dave Mustaine udtaler i et interview på DVD'en Some Kind of Monster at det har plaget ham lige siden, fordi han gang på gang har set hvor succesfulde Metallica blev. Da Mustaine blev smidt ud hyrede man Kirk Hammett der stadig er guitarist den dag i dag.

Rolige sange

Det der i høj grad altid har adskildt Metallica fra andre trash og speed metal bands, var at Metallica også har lavet mere rolige og stille sange. Blandt de mest kendte er:

Nothing Else Matters er en af Metallicas mest populære sange.

Metallica vs. Napster

Mange kender Metallica fra deres juridiske kamp mod fildelingstjenesten Napster. Det hele startede da Lars opdagede, at "I Disappear" frit kunne downloades - og senere hen, at hele deres album var tilgængeligt. Metallica sagsøgte omgående Napster, men de valgte efterfølgende, at klare problemerne uden for retten. Denne kamp kostede Metallica mange fans, nogle optog endda en video hvor de smadrede alle deres Metallica-albums som demonstration mod Metallica.

Some Kind of Monster

Under optagelsen af albummet St. Anger gennemgik bandet sin hårdeste tid nogensinde. For det første havde deres bassist Jason Newsted netop forladt Metallica til fordel for et nyt band-projekt. De interne problemer der var i bandet, var grunden til, at de gik i terapi. Efter en diskussion med Lars Ulrich gik James Hetfield på afvænning, og var væk fra Metallica i over et halvt år. Ingen vidste hvad der skulle ske i denne tid - og heller ikke om bandet ville blive opløst.

DiskografiDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: