Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mening

Mening udtrykker en opfattelse af noget eller en holdning til det. Der er en anelse forskel på indholdet af henholdsvis "opfattelse" og "holdning", for mens opfattelser kan være meget flygtige, så forudsætter holdninger, at man har gjort en opfattelse til en del af sin personlighed.

En holdning er altså en 'mening\', som er blevet grundlæggende for en person eller en gruppe. I realiteten bruger alle deres holdninger som genveje i dag-til-dag løsninger på moralske spørgsmål. Holdninger gør det med andre ord lettere at gennemleve de utallige valgsituationer, som tilværelsen byder på. Samtidig er fælles holdninger også en vigtig del af fællesskabsfølelsen inden for bestemte grupper eller nationaliteter.

Omvendt kan holdninger let blive til noget, der forhindrer en person eller gruppe i at at se de reelle forhold og danne sig en ny opfattelse eller (på længere sigt) en ny holdning overfor virkelighedens problemer. I denne negative side af holdninger ligger baggrunden for megen strid mellem grupper, især da i de tilfælde hvor en holdning er blevet en del af personens eller gruppens identitetsfølelse.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: