Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Lutter am Barenberg

Slaget ved Lutter am Barenberg var et slag i Trediveårskrigen. Det foregik d. 27. august 1626 og var et knusende nederlag for den protestantiske hær, som var under ledelse af Christian 4 og General Forck. Modstanderen var den katolske liga under ledelse af General Tilly. Begge hære var på ca. 20.000 mænd, opstillet i den klassiske opstilling med kavaleri på fløjene op infanteri. Infanteriet var opstillet i de klassiske pikener-firkanter. Slaget gik i begyndelsen godt for det protestantiske infanteri, som havde fremgang. De kom dog i uorden, da de kom under beskydning af Tillys kanoner, og rytteriet på fløjene blev slået. Christian d. 4 måtte flygte fra slagmarken med kun 80 ryttere.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: