Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Linus Pauling

Linus Carl Pauling (28. februar 1901 – 19 august 1994) var en amerikansk fysisk kemiker. Pauling var pioner indenfor anvendelsen af kvantemekanik i kemien, og blev i 1954 tildelt Nobelprisen i kemi for sit arbejde med at beskrive kemiske bindingers natur. Han gav også vigtige bidrag til bestemmelsen af proteinstrukturer, og var en af grundlæggerne af molekylær biologi. Pauling modtog Nobels fredspris i 1962 for sin kamp mod atomprøvesprængninger på jordoverfladen, og blev således den eneste person i historien der har individuelt har modtaget Nobel prisen i mere end et felt (Marie Curie fik Nobel priser i fysik og kemi, men delte den første og vandt den anden individuelt; John Bardeen vandt to Nobel priser, men begge var i fysik, og begge var delt; Frederick Sanger vandt to Nobel priser i kemi). Senere is sit liv blev han fortaler for regelmæssig indtagelse af store mængder C vitamin, en kur der nu anses for medicinsk uortodoks.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: