Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Leksikon

Et leksikon er et værk som giver en samlet fremstilling af alt stof inden for alle fagområder eller et enkelt fag (fagleksikoner). Man ser også betegnelsen encyklopædi eller konversationsleksikon anvendt om et større leksikon. Ordet kommer af det græskee lexikón som betyder ordbog. Suda er navnet på et meget tidligt græsk leksikon.

Normalt udkommer et leksikon i en trykt udgave med alfabetisk ordnede artikler - typisk som et flerbindsværk. Det kan være skrevet over en årrække og af mange forskellige forfattere/eksperter, og så vil man også se supplementsbind og evt. rettelsesbind til værket.

I nyere tid er det trykte leksikon blevet suppleret af elektroniske udgivelser, først og fremmest i cd-rom-udgaver og snart nok også dvd-udgaver.

Det betyder, at teksten kan suppleres af et øget antal illustrationer, at der kan tilføjes lyd og video til nogle af artiklerne. Der er normalt øgede søgemuligheder i et elektronisk leksikon i forhold til et trykt leksikon. Man vil ofte have hyperlink i artiklerne til at lette navigeringen og typisk også mulighed for flere typer søgning. Men det løser ikke problemet med ajourføringen, idet både det trykte leksion og den elektroniske udgave låses fast ved udgivelsen.

Internet-udgaver af leksika har udvidet mulighederne for løsning af dette problem, idet artikler, billeder, lyd og video kan ajourføres næsten øjeblikkeligt, når dette medie anvendes. Til gengæld er der store og endnu uløste problemer med hensyn til betalingsform, sikring af data mod ulovlig kopiering. Det har indtil videre sat et punktum for især Den Store Danske Encyklopædi.

Table of contents
1 Emneopdelte leksika
2 Danske leksika
3 Udenlandske leksika

Emneopdelte leksika

Leksika kan også opdeles i emneområder som f.eks.:

Danske leksika

Udenlandske leksikaDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: