Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Salmonsens konversationsleksikon

Isac Salmonsen begyndte i 1891 udgivelsen af Salmonsens Store Illustrerede Konversationsleksikon i 19 bind (1891-1911). Det blev udgivet på Brødrene Salmonsens forlag, grundlagt i 1871, som i 1911 blev overtaget af J. H. Schultz Forlag.

Titlen Salmonsens konversationsleksikon blev brugt på 2. udgave i 26 bind (1915-1930), som er Danmarks største encyklopædi gennem tiderne, præcis som den samtidige svenske 2. udgave ("uggleupplagan") af Nordisk familjebok.

Den 3. udgave havde titlen Den Lille Salmonsen og blev udgivet i 12 bind (1937-1940). En fjerde og sidste udgave i ét bind, Den nye Salmonsen kom 1949. I mellemtiden havde man i 1941 begyndt at udgive Salmonsen Leksikon-Tidsskrift (SLT) med et hæfte hver måned, som udkom i 15 årgange frem til 1955.

Se videre leksikon.

Table of contents
1 Eksterne henvisninger/lænker
2 Salmonsens i Wikipedia

Eksterne henvisninger/lænker

Salmonsens i Wikipedia

  • Wikipedia:Kilder
  • Wikipedia:Stilmanual afsnittene "Kilder/henvisninger" og "Litteraturangivelsers typografi"

Indsætte artikler i Wikipedia fra Salmonsens konversationsleksikon

Leksikonet vil typisk indeholde et verdenssyn som det så ud omkring 1900, hvor det blev udgivet. Artikler som bygger på Salmonsens konversationsleksikon vil derfor ofte skulle tilpasses et mere moderne verdenssyn samt retskrivning. Indsæt derfor altid en lille notits som denne i bunden af artikler kopieret fra Salmonsen: {{Salmonsens}} De markerede artikler vil da automatisk også blive en del af .

Artikler i Salmonsens konversationsleksikon:Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: