Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kong Frode

synonym Kong Frode fredegod

Saxos Danmarkshistorie har mange konger med navnet Frode, det skyldes nok at hans kongerække er sat sammen af flere slægtlister fra konger, som alle var efterkommere af Frode. Dels har mange fortalt at de var efterkommere af Frode, hvad man senere har misforstået som at deres far var Frode.

Landnamabog har en stamtavle, der siger at Landnamsmanden Helge den Magre, er søn af Eyvind Østmand, søn af Bjørn og Hlif, som er datter af Rolf, som er søn af Ingjald, søn af kong Frode. Hvilket vil sige at Frode senst kan have levet omkrig år 700, sandsynlige vis meget før. Listens troværdighed styrkes ved at den har både kvindelige og mandlige led, med de mandlige led i starten. Det må jo have været vigtigt for Rolf at fortælle alle, at han var et muligt kongsemne. Vanskelighederne ved den slags tidfæstelser er mange fx: at mænd på den tid ofte fik børn i en sen alder, da de havde Friller og at Eyvind Østmand må have været en af de første på Island, siden at hans søn stadigt kunne bosætte sig på nyt land.

Bjovulf-kvadet fortæller at Rolfs datter blev gift (eller forlovet) med Frode, som led i en fredsaftale. Hvilket vil sige at de er blevet gift i o. 512 eller senere.

Der syntes at være nogen misforstålser hos saxo sådan, at den en Frode er blandet sammen begivenheder under Erik den Yngre.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: