Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sagnkonger

Table of contents
1 Den forhistoriske danske kongerække
2 Se også
3 Eksterne henvisninger

Den forhistoriske danske kongerække

Der er ikke nogen jævn overgang fra Sagnkongerne til den historisk tid, da kilderne har meget forskelig kvalitet. De skriftlige kilder er af god kvalitet fra 804 til 864, skrevet af folk, som havde en uddannelse og som vidste mere end skrev ned; omvendt så mangler de skriftlige kilder helt i tiden fra år 903 til omkring år 930, det vil sige i den periode hvor Helge var Danmarks konge. Der er også usikkerhed om de første år af Knud den Store's regeringsperiode.

Rækken af forhistoriske konger forvirres af at Danmark/Danernes rige bestod af et stort og flere mindre kongeriger, særligt i de områder der i nutiden er Norge og Sverige, men det er også forvirrende at danske konger havde danske riger, også selv om landet var England.


liste fra Bjovulf-kvadet med ændringe efter de nordiske sagn.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: