Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Jordanes

En historieskriver af gotisk slægt. Han forfattede i Konstantinopel på latin '\Getica om sit folks historie i 551 e. Kr., lidt ligesom Saxo meget sener forfattede danernes historie. Men hvor Saxo havde et ret stort udvalg af kilder, som tit nævner daner og danske konger, så havde Jordanes kun romerske kilder, som næsten ikke omtaler dem.

For at skabe et indhold så fandt han kilder hvor der ikke var nogen. Dette er altså hårdkogt politisk historie skrivning, som skal give goterne' en status som et gammelt kulturfolk, på linje med Grækere og Romere. Så er ingen kildere så dårlige at de ikke kan tilpasses. Geterne minder om goter og må derfor være det samme.

Jordanes skriver, at Goternes kong Berig oprindelig drog ud med tre skibe fra Scanza. [for så at slå sig ned på egnen omkring Wisla ]. Hvis man mener at Scanza er Skåne, så virker oplysningen troværdig, men dernæst tilpasser han alle oplysninger fra andre ældre geografer så at deres oplysninger handler om Scanza, og Skåne bliver en mægtigt spids oval ø med mindst syv stammer. som ligger i Codan-bugten (nord for Bremen) ligesom Helgoland.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: