Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Konstantinopel

Konstantinopel var oprindeligt den gamle græskee by Byzans, grundlagt i 667 f.Kr.

Efter romerne indtog byen omkring år 330 blev byen omdøbt til Konstantinopel. Konstantinopel blev hovedstad i det Østromerske Kejserdømme.

I det 20. århundrede blev byen omdøbt til Istanbul.

Østromerske rige var et selvstændigt kejserdømme ved delingen af Romerriget i 395. Hovedstaden var Konstantinopel, som dens første kejser Konstantin den Store ændrede fra Byzantium til Konstantinopel.

Efter 476 blev byen hovedstad for hele romerriget.

Konstantinopel var den sidste del af Det romerske Rige og var den sidste rest af det engang så mægtige Romerrige, da de tyrkiske ottomanere, erobrede byen og omegn i 1453.

Konstantinopel har haft langt større betydning for Europas historie end hvad historie bøgerne normalt antyder.

Mange danske kom i vikingetiden og tidlig middelalder til Konstantinopel, og Kalundborg kirke viser en påvirkning derfra.

I det 9. og 10. århundrede angreb russere/vikinger (bl.a. Prins Oleg af Kiev) byen uden det store held, men det resulterede dog i, at der blev indgået nogle handelsaftaler parterne imellem. Det var smartere at blive allieret med vikingerne end at bekæmpe dem, hvilket resulterede i at man senere benyttede væringer som vagter i Konstantinopel.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: