Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Jim Morrison

James Douglas Morrison (1943-1971) var sanger og sangskriver i det internationalt kendte band The Doors fra USA. Han skrev også flere bøger med digte og producerede to prisbelønnede film.

Han blev født 8. december 1943 og var søn af Steve og Clara Morrison i Melbourne, Florida. Begge forældre var ansat i United States Navy og dette førte til at han som barn måtte flytte meget. Han blev opdraget i et konservativt hjem, men skulle snart vokse op med et livssyn som skilte sig klart fra hans forældres.

Jim Morrison var en søgende sjæl som stadig var på udkig efter nye oplevelser og sensationer, og levede et bohemeliv i Californien. Han begyndte på University of California i Los Angeles (kendt som UCLA) og mødte medstuderende og flamencogitaristen Ray Manzarek, som allerede spilede i bandet Rick and the Ravens. Jim kom med i bandet, og efteråret 1965 indspilede de en plade med seks sange, blandt andet Moonlight drive, Summer's almost gone og Break on through.

Bandet skiftede hurtigt navn til The Doors, efter bogen The Doors of Perception af Aldous Huxley, som selv havde lånt titlen fra en linje i et digt af William Blake: «When the doors of perception are cleansed / Things will appear as they are, Infinite».

The Doors udgav sin første plade i januar 1967 og opnåede international berømmelse. Jim Morrison levede et hårdt liv med et stort forbrug af diverse narkotiske stoffer hvor LSD var favoritten. Dette genspejler sig i musikken som ofte bærer præg af mystik og psykedelia.

Jim Morrison forlod The Doors lige efter udgivelsen af den syvende plade bandet spilede ind, L.A. Woman. Han flyttede i marts 1971 til Paris i Frankrig for at kunne koncentrere sig om sit forfatterskab. Der boede han til han blev fundet død i badekaret i sit hjem 3. juli 1971, 17 Rue Beautreillis. Jim Morrison blev bare 27 år. Han ligger begravet på kirkegården Père-Lachaise i Paris, og graven bliver jævnligt besøgt af store mængder fans og turister. Den sten, der er på graven nu, er den anden. Den første blev stjålet! Kirkegården har vagter ved graven døgnet rundt, da der stadig valfarter mange fans, som ikke alle er lige respektfulde.

Table of contents
1 Nogle citater af Jim Morrison
2 Bøger
3 Eksterne lenker

Nogle citater af Jim Morrison

Bøger

Eksterne lenkerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: