Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Jacob Brønnum Scavenius Estrup

Jacob Brønnum Scavenius Estrup (1825-1913), var en dansk konservativ politiker, indenrigsminister (1865-69), finansminister og konseilspræsident (regeringsleder) (1875-94). Han var modstander af almindelig valgret og af parlamentarismen. Under sine år som regeringsleder havde Estrup ikke flertal i Folketinget, men regerede i stedet via provisorier. Først i 1901 havde Venstre og Socialdemokratiet tilstrækkelig styrke til at vælte det udemokratiske styre.

Estrup var 21. oktober 1885 udsat for et attentatforsøg, da den unge typograf Julius Rasmussen forsøgte at skyde ham. Det mislykkes, da kuglen prellede af på en knap.

Kilder/henvisninger

tegning, visende attentatet mod Estrup


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: