Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Harald V af Norge

Harald V (født 21. februar 1937) blev konge af Norge i 1991. Harald er søn af Olav V og Prinsesse Märtha af Sverige og blev født i Skaugum, nær Oslo. Han er den første norske konge som er født i landet siden kong Olav IV i 1370.

Harald boede i Washington DC under 2. verdenskrig, men vendte tilbage til Norge for at færdiggøre sin uddannelse på det norske militærakademi og senere ved Balliol College, Oxford. Harald giftede sig med en borgerlig, Sonja Haraldsen, i 1968, hvilket gav grobund for megen offentlig kontrovers. Parret har to børn, prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon Magnus.

Harald blev konge af Norge efter sin fars død den 17. januar 1991.

Som en dygtig sejler har Harald repræsenteret Norge i yacht ved de olympiske lege.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: