Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Hæmoglobin

Hæmoglobin A er et protein der indeholder ferrojern og som kun findes i de røde blodlegemer (erytrocyterne) hos voksne. Hæmoglobin F er føtalt hæmoglobin. Molekylvægten er 64443. Molekylet er en tetramer med 4 hæmgrupper og kan derfor transportere 4 O2-molekyler.

Hæmoglobinet transporterer iltmolekyler fra lungerne ud til vævene. Hæmoglobin er det stof, som gør vores blod rødt. I musklerne bliver ilten overgivet til proteinet myoglobin. I vævene optager hæmoglobin affaldsstoffet CO2, der transporteres med tilbage til lungerne hvor det udskilles i udåndingsluften. Hæmoglobin nedbrydes til galdefarvestoffer.


Kilder/Hevisninger

Hjemmesiden: http://www.naturligvis.u-net.dk/Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: