Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Geometri

Ordet geometri kommer af græsk, og betyder "jordmåling". Grunden til dette er, at den ældste geometri blev skabt af de gamle flodkulturer (Ægypterne og Babylonerne), der måtte opfinde metoder til opmåling af marker.

Der findes mange slags geometri. Den mest kendte - og den først udviklede - er Euklidisk geometri, der er geometri på et fladt plan. Der findes dog også andre typer ikke-euklidisk geometri, fx geometri på en kugle. Disse ikke-euklidiske former for geometri anerkender ikke euklids femte aksiom (se Euklidisk geometri).

Et vigtigt fremskridt indenfor geometrien var integrationen af aritmetik og geometri i den såkaldte analystiske geometri, som matematikeren og filosoffen René Descartes udviklede i hans metodelære fra 1637. Her blev koordinatsystemet for første gang indført. Geometri før dette (syntetisk geometri) var baseret udelukkende på elegante og indlysende beviser i visuel form.

En vigtig del af geometrien er trigonometri, der er læren om måling af trekanter.

Se også

BéziertrekantDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: