Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Fysikkens uløste gåder

Der er sikkert mange forskellige meninger om, hvilke problemer inden for fysikken kan klassificeres som "uløste gåder". Her er en eventuel (og ufuldstændig) list.

Table of contents
1 Kvante-gravitation
2 Kernefysik
3 Standard modellens selv-ukonsistens
4 Higgs boson
5 Kosmologisk konstant

Kvante-gravitation

Er Einsteins almen relativitetsteori en klassisk grænse af nogen mere grundlæggende kvante-gravitationsteori (ligesom elektrodynamik er den klassike grænse af QED (en:QED)? Er det muligt at bygge en (eller anden) selv-konsistent kvante-gravitationsteori?

Kernefysik

Kernefysikken skal i princippet være en lav-energi grænse af QCD(en:QCD). Desværre er QCD i denne grænse fuldstændigt non-perturbative. Og vi ved slet ikke om, at kvantefeltteori (en:QFT) er generelt gyldig og selv-konsistent i dette regime. Derfor findes der ingen link fra QCD ned til kernefysik. Måske den såkaldte "lattice QCD" vil give svar på et tidspunk i fremtiden, men ikke på nuværende tidspunkt.

Standard modellens selv-ukonsistens

Higgs boson

Kosmologisk konstantDenne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: