Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ford Prefect (litterær figur)

Ford Prefect er navnet på en hovedperson i Douglas Adams' bøger i den humoristiske science fiction-serie Håndbog for vakse galakseblaffere.

Ford er en god ven af en anden af historiens hovedpersoner, en helt almindelig jordbo ved navn Arthur Dent og han er også halvfætter til galaksens præsident (om end kun nok så kort en overgang) Zaphod Beeblebrox. Arthur har kendt Ford i flere år og er sikker på, at han stammer fra byen Guildford i Surry (England). Men faktisk er han galakseblaffer og kommer fra en lille planet i nærheden af Betelgeuse. Han kom oprindeligt til jorden for at researche til en artikel om vores planet til håndbogen.

Angående navnet kan man kun sige, at det vidner om en gang (undtagelsesvis, naturligvis) sløset research fra Fords side. Han valgte det for at kunne glide ubemærket ind i mængden, men han havde på det tidspunkt det fejlagtige indtryk, at biler var den dominerende livsform på jorden.

Ford kom til jorden for at blive her i en uge, men endte her som strandet i femten år. Han undslipper i selskab med Arthur Dent da en flåde af Vogon-skibe dukker op af intetheden for at demolere kloden, så der kan blive plads for en hyperrumekspresrute. I historien får han rollen som den, der forklarer om ikke alt så det meste for den undrende Arthur (og læser).Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: