Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Djævlerokke

Tilbage til: Biota, dyr, rygstrengsdyr, hvirveldyr, bruskfisk, rokker.
En djævlerokke (også kaldet en manta) er som de øvrige rokker, en bruskfisk. Derved er den i familie med hajerne. Den lever i de fleste tropiske farvande, og ses ofte i nærheden af koralrev.

Med sit vingespænd på op til 6-8 meter er djævlerokke den største af alle rokker. På trods af sin størrelse og skræmmende navn, er der ingen grund til at blive nervøs hvis man møder den, da den lever af smådyr og plankton i vandet, som den filtrerer ind via sin store mund.

Navnet har den fået da den har to finner siddende foran munden. Disse to finner, der hjælper med at lede vandstrømmen ind igennem munden, lignede fra overfladen djævlens to horn.

Med sin størrelse og elegante svømmestil er djævlerokken en af de arter der står øverst på enhver dykkers ønskeliste.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: