Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Koralrev

Et koralrev er et type rev som dannes i tropiske vande. Selv om koraller er en af de største bidragydere til koralrevet, er de organismer, som gør at revet kan modstå havets konstante "angreb" på revet, faktisk kalkholdige alger, især rødalger.

For at koralrevet kan gro, skal havvandet have temperaturer på mellem 20 til 28°C. Koralrev findes i alle verdenshave, men mest mellem krebsens vendekreds og stenbukkens vendekreds, fordi de revbyggende koraller mest lever her. Revbyggende koraller findes hovedsageligt mellem 0 og 50 meters dybde, hvor sollyset når til havbunden og kan give korallerne nok lysenergi. Korallerne selv laver ikke fotosyntese, men de lever i symbiose med visse typer alger.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: