Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Dialogsystemer

Dialogsystemer er betegelsen for computersystemer, der er baseret på en dialog mellem menneske og computer. Dialog defineres i denne forbindelse typisk med, at computeren kommunikerer med brugeren i form af en eller anden form for input/output, f.eks. tale, dvs. både computer og bruger anvender tale i kommunikationen. Computeren gør f.eks. brug af talegenkendelse og talesyntese eller indspillede prompter.

Table of contents
1 Typer af og forskelle mellem dialogsystemer
2 Se også
3 Eksterne henvisninger

Typer af og forskelle mellem dialogsystemer

Eksempler på forskellige typer af dialogsystemer. Et eksempel er talesproglige dialogsystemer, hvor dialogen mellem computer og menneske sker via brug af taleinput. For at et moderne talestyrede dialogsystem skal betrages som avanceret skal det f.eks. kunne forstå sammenhængende tale og ikke kun input i form af et enkelt ord. Et andet parameter der adskiller avancerede systemer fra mere simple er evnen til at håndtere/skifte mellem forskellige sprog, f.eks. dansk, engelsk, tysk og fransk. Talestyrede systemer er specielt velegnede til telefonstyrede tjenester. Mens et andet eksempel multimodale dialogsystemer, der kombinerer tale med f.eks. brug af mus, tastatur og skærm, kræver mere end bare en telefon for at kunne fungere.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: