Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Determinisme

Determinisme er når man er determineret fra fødslen - altså at man er skæbnebestemt - man har ingen fri vilje, men bliver ført en vej. Med begrebet menes ofte, at argumentationen for denne skæbne er fysisk/metafysisk, snarere end teologisk. Det er altså ikke Gud eller nornerne, der har bestemt de store linjer i ens liv, men fysiske love, der bestemmer hver enkelt detalje.

Ingen ved om universet er deterministisk, og indtil videre kan man hverken bevise eller modbevise det. Det er derfor en trossag.

Indtil fremkomsten af kvantemekanikken troede mange at universet var deterministisk eller endog beregnbart, men det rykkede bl.a. Niels Bohr ved, til Albert Einsteins "store skuffelse".

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: