Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens (7. februar 18129. juni 1870) engelsk, viktoriansk forfatter, født Landport i nærheden af Portsmouth. I 1814 flyttede familien til London og senere til Chatham. Han fik ikke megen formel skolegang, men lærte meget på Londons gader. De gader, som kom til at spille så stor en rolle i hans senere romaner. Dickens besluttede, at han ville være journalist, og som 22-årig fik han ansættelse på en Londonavis.

I 1836 giftede han sig med Catherine Hogart. De fik 10 børn, men blev skilt i 1858. Dickens skrev mange skitser og noveller i forskellige magasiner og aviser. Med udgivelsen af Pickwick Klubben i 1836 begyndete en utrolig karriere, da det viste sig, at Dickens appellerede til mennesker i alle aldersklasser. I hastigt tempo skrev han adskillige succesfulde romaner som Oliver Twist (1837), Nicholas Nickelby (1839) og The Old Curiosity Shop (1841).

Dickens tilbragte en del af sit liv i udlandet, hvor han skrev romaner som David Copperfield (1850), To byer (1859) og Store forventninger (1861). Han brugte sin store popularitet til at angribe domstolene og de offentlige skoler, som især sigtede på at gavne den velhavende klasse. Han døde i 1870 i London.


Søren Sørensen har skrevet sin version af verdenshistorien, hvorfra dele af denne artikel stammer.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: