Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

London

Dette er et stoppested for Minibussens destination Europæiske hovedstader.
Næste stop er {}.
Forrige stop var {}.

London er hovedstaden i Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland og er geografisk placeret på den sydlige del af øenen Storbritannien i området England. Det er en af de største byer i Europa. Byen er samtidig et af de vigtigste finans- og handelscentre i verden.

Table of contents
1 Historie
2 Større turistattraktioner i London:
3 Berømte bygningsværker
4 Parker
5 Eksterne henvisninger

Historie

Oprindelig var London en keltisk by, som erobredes af romerne, der kaldte byen Londinium og brugte den som havneby ved Themsen. Themsen skærer gennem byen og deler den i nord og syd. Idag kan Themsen krydses ved mange tunneler og broer, hvoraf den mest berømte er Tower Bridge.

London blev i 1664-66 hærget af et voldsomt udbrud af pest, som krævede mere end 100.000 dødsofre. Pesten blev i 1666 efterfulgt af en storbrand, som ødelagde op imod 80% af byen.

Borgmesteren i London er Ken Livingstone. Indbyggerne i byen når op på et tal over 7.172.000 mennesker. I 2001 blev de etniske grupper talt til følgende: 71% hvide, 10% indere eller pakistanere, 5% sorte afrikanere. 5% sorte caribianere, 3% blandede racer og 1% kinesere. Den største religiøse gruppe er de kristne (58%) og dem uden en religion (16%).

I London findes 5 lufthavne: London City Airport, Heathrow, Gatwick, Luton og Stansted. Den offentlige transport i London foregår i stor udstrækning med undergrundsbanen, the London Underground, også kaldet "the Tube", de røde dobbeltdækkerbusser er også almindelige i gadebilledet, sammen med de sorte taxier.

Havnen er også en af verdens største med en samlet længde på mere end 75 kilometer.

Større turistattraktioner i London:

Berømte bygningsværker

  • Bank of England
  • Guildhall, rådhus fra 16. århundrede
  • London Underground

Parker

Eksterne henvisninger

border="0" width="35%" cellpadding="5" class="noprint" style="font-weight:bold; float:right; border:solid #008 2px;margin-left:5px;margin-bottom:5px"
Se galleriet
»« i .
|
Se galleriet
»« i .

|}


Denne artikel var dagens artikel den 23. januar 2005.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: