Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Brian Laudrup

Brian Laudrup (født 22. februar 1969), dansk fodboldspiller. Han spillede for en række af Europas største fodboldklubber og var i en lang periode en central figur på Danmarks fodboldlandshold. Hans force var de snævre og skarpe driblinger samt indlæg fra fløjen og baglinjen til sine medspillere.

Brian er bror til Michael og søn af Finn Laudrup, der også udmærkede sig inden for denne sportsgren.

Brian spillede i alt 14 sæsoner som professionel. Han spillede for 9 forskellige klubber i 6 lande, og vandt det nationale fodboldmesterskab 6 gange. Især perioden i Skotland, der varede i 4 år, var en god tid.

Brian Laudrup spillede 82 kampe på det landsholdet og scorede 21 mål.Han debuterede i 1987 mod Tyskland og afsluttede sin landsholdskarriere i 1998 mod Brasilien ved VM-slutrunden i Frankrig. I 1992 var han med til at vinde et europamesterskab i fodbold med det danske landshold i Göteborg, Sverige.

Han blev valgt som Årets Fodboldspiller i 1989, 1992, 1995 og 1997. Brian blev sammen med sin broder Michael udtaget til Pelé's FIFA 100-hold i 2004.

Efter at være stoppet med professionel fodbold spillede Brian Laudrup i en periode for Hørsholm i Sjællandsserien og spiller stadigvæk (2004) lejlighedsvis for det danske oldboyslandshold.

Karriere/TidslinjeDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: