Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

August 2. af Sachsen

]]August 2. eller August den stærke, født 12. maj 1670, død 1. februar 1733. Han var kurfyrste af Sachsen under navnet Frederik August II 1694-1733, og valgtes i 1697 til konge af Polen, på betingelse af at han gik over til katolicismen.

Han var en af hovedpersonerne i kampen mod svenskernene i den store nordiske krig, men måtte efter flere nederlag i 1704 abdicere til Stanislaw Leszczynski, der stod i spidsen for en gruppe svenskvenlige adelsmænd der ønskede at slutte fred med Karl 12 August kom, med russisk støtte, på tronen i Polen igen; Det var efter sejren ved Poltava i 1709, og han forblev konge til sin død.

August var søn af Johan Georg 3. af Sachsen og Anna Sofia, der var datter af Frederik 3 af Danmark. Han var bygherre for en stor del af slottet Zwinger i Dresden og fik efter sigende 354 børn med sine mange elskerinder.

Det lykkedes ham at bevare hemmelighederne om det hvide guld, porcelænsfremstillingen, som for første gang blev udviklet i Europa i 1710 i Dresden og Meissen.


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: