Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Århus Domkirke

Byggeriet af Århus Domkirke påbegyndtes ca. år 1200 under biskop Peder Vognsen. Det er et af de ældste teglstensbyggerier i Jylland. Den første kirke blev bygget i romansk stil og var færdigbygget omkring år 1300.

År 1330 brændte kirken og man begyndte først genopførelsen sidst i 1300-tallet, hvor den gotiske stil nåede til landet. Den var først færdig omkring år 1500, som vi ser den i dag. Den er Danmarks længste kirke, på 93 m, hvilket også er dens højde. Der er ca. 1200 siddepladser i kirken og den er viet til de søfarendes helgen Sct. Clemens.

Kirkens altertavle er af stor kunstnerisk kvalitet. Den er den største af sin art i Danmark, og er særdeles velbevaret. Den er fremstillet på Bernt Notkes værksted i Lübeck i sidste halvdel af 1470'erne.

Se også

Århus

Eksterne kilder og henvisninger

Image:Indgang.jpg|Indgangspartiet til kirken Image:Kalkmaleri2.jpg|Kalkmaleri i Århus Domkirke Billede:Domkirke3.jpg Billede:Altertavle-domkirken.jpg|Festsiden af Bernt Notkes altertavle i Århus DomkirkeDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: