Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ansgar

Munken Ansgar, Nordens apostel, som gjorde danerne kristne, ved at døbe en dansk eksil konge (801, i Amiens-865, i Bremen). Hans biografi er skrevet af hans efterfølger som ærkebiskop, Rimbert, i Vita Ansgarii. Han var missionær, helgen, fra 849 ærkebiskop af Hamburg-Bremen, et ærkestift som på den tid omfattede Norden.

I den rolle blev han en værdsat rådgiver for kong Haarik /Erik_Barn som gav tilladelse til at bygge en kirke i Hedeby, udførte her den første kristne mission i Danmark.

Han havde tidligere, sammen med munken Aubert, forsøgt en mission i danmark under kong Harald Klak, men de blev hurtigt fordrevet, og rejste år 829 til Birka i Sverige. Der oprettedes en menighed med Birkas høvedsmand Hergeir som leder, og Ansgar regnes også som grundlæggeren af den svenske kirke. Han kom tilbage til Birka i begyndelsen af 850'erne.

I Hamburg er der opført en statue, og i Birka, et stenkors, til minde om ham.
Ansgar var benediktinermunk.

Se også

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: