Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Arabisk

Udtrykkene Arabisk og Klassisk arabisk bruges almindeligvis om det rene arabiske sprog - اللغة العربية؛الفصحى - som er skriftsproget i Koranen, og som tales i Nordafrika (Maghreb fra Marokko til Ægypten) og Mellemøsten (fra Palæstina/Israel til Irak, og fra Syrien til Yemen).

Arabisk er et semitisk sprog ligesom hebraisk. Det arabiske alfabet har 28 bogstaver og skrives fra højre til venstre. Da vokalerne ikke er betydningsbærende udelades de af skriften eller antydes blot med diakritiske tegn.

Arabisk opfattes af muslimer som det guddommelige sprog, hvilket er grunden til, at man ikke oversætter Koranen.

Moderne arabisk (især talesproget) varierer så meget mellem landene, at det kan diskuteres om eksempelvis marokkansk arabisk og yemenitisk arabisk skal ses som dialekter af samme sprog eller som forskellige sprog.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: